Nachádzate sa: Úvod > Recepty > Dietne > Banánovo-čokotvarohový zákusok aj pre celiatikov

Banánovo-čokotvarohový zákusok aj pre celiatikov

Chcela som niečo fajné sladké a aby to bolo aj pre celiatikov, aby to dlho netrvalo a aby tam bol tvaroh aj čokoláda. Cesto je jednoduché, miesto múky sa použije pudingový prášok. Čokoládový alebo vanilkový, podľa chuti.

 

Suroviny

Cesto:

Plnka:

 

Postup prípravy receptu

1 Celé vajíčka vyšľaháme s rumom a cukrom. Postupne pridávame olej.

2 Zmiešame zlatý klas a prášok do pečiva a postupne vmiešame do vajíčok. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do vyhriatej trúby na 20min.

 

3 Maslo vymiešame s cukrom do peny , pridáme tvaroh a 150g roztopenej čokolády. Čokoládu topím v mikrovlnke na strednom výkone. Cukor môžete použiť aj obyčajný biely , ale trstinový tomu dodá tú správnu chuť a navyše je zdravší.

4 Upečené cesto môžeme ale nemusíme natrieť lekvárom, nie príliš výrazným. Natrieme polovicu plnky a poukládame banány nakrájané na asi 0,5cm plátky.

5 Natrieme zvyšok plnky a posypeme strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky aspoň na hodinu schladiť, potom nakrájame a prajem dobrú chuť

.