Nachádzate sa: Úvod > Recepty > Pre všetkých > Kuracie stehná Marengo

Kuracie stehná Marengo

                                                

 

Suroviny:

Recept som si trocha prispôsobila, ten pravý pochádza od osobného kuchára cisára Napoleona. Viac na Kuracie stehná Marengo.

Postup prípravy receptu

1 - Vykostené a kože zbavené kuracie horné stehná som opiekla na olivovom oleji, podliala vínom a horúcim vývarom, pridala som bylinky a trochu osolila. Na miernom ohni som nechala neprikryté dusiť.

                 

                                                          

 

2- Postupne som pridala šupky zbavené a nakrájané paradajky

                                                        

3- hnedé naplátkované šampiňóny a očistený strúčik cesnaku

                                                       

4-  Asi po 40 minútach dusenia som prisypala pár sterilizovaných cibuliek - perloviek, nakoľko čerstvú som nemala. Po hodine boli chute perfektne prepojené, mäso mäkkučké a šťavy tak akurát. Medzičasom som upiekla čerstvé pečivo, ktorým sme toto jedlo zajedali.

          

                                                       

5- pri servírovaní nezabudnite jedlo posypať čerstvými bylinkami, prevoňajú ho a jedlo bude ešte farebnejšie. Dobrú chuť želám

 

                                                          

 zdroj : www.varecha.pravda.sk